© De Budoman
Home Over Trainingen Referenties Galerie Contact Jeet Kune Do
De lessen Jeet Kune Do zijn gericht op de kunst van het vechten. Zoals Bruce Lee dat altijd heeft bedoelt. Een vechtkunst voor vechters of om mensen te leren vechten. Alle aspecten van het ongewapend gevecht passeren de revu. Van stoten en schoppen tot klemmen, worpen en grondgevecht. De wetenschap en lesstof van Jeet Kune Do, worden gebruikt om de  persoonlijke eigenschappen van het individu aan te scherpen en te  versterken. Er wordt hem geen stijl of een stijl in gecamoufleerde vorm  opgelegd. Uiteindelijk is het enige criterium aan de hand waarvan je kan  bepalen of iets goed of fout is, dat het werkt. De leerling krijgt  instrumenten aangereikt waarmee hij zijn eigen persoonlijke  doelstellingen kan nastreven. Dus of het nu je doel is om beter te worden als ringvechter, jezelf te leren verdedigen of je simpelweg te verdiepen in de vechtkunst van Bruce Lee. Met de lessen van WadoWeesp kun je alle kanten op.

Afkomstig van Bruce Lee

Het Jeet Kune Do van WadoWeesp is gegarandeerd afkomstig van  Bruce Lee zoals dat van hem op zijn leerlingen is doorgegeven. Geen andere Jeet Kune Do-school in Noord-Holland kan die claim maken. Daarnaast draagt Sifu Michael de aanbeveling van een van ‘s werelds grootste  autoriteiten op het gebied van Jeet Kune Do: Sifu Tim Tackett, oprichter  van de Wednesday Night Group. Individualiteit  Individualiteit is cruciaal in Jeet Kune Do. WadoWeesp promoot dat niet  alleen in woorden, maar ook in daden. Daarom dragen de leerlingen  geen uniforme kleding met clublogo’s, maar gewoon datgene waar zij de  voorkeur aan geven. Er worden ook geen examens afgenomen. Zo krijgt  iedereen de kans zich te ontwikkelen aan de hand van zijn of haar  persoonlijke focus. Het lesprogramma voorziet in ieder’s niveau en  behoeften Het lesprogramma Het lesprogramma van de Jeet Kune Do-groep geeft de student alle middelen die hij nodig heeft om zich te kunnen aanpassen aan iedere situatie en tegenstander. Het lesprogramma is namelijk opgedeeld in focusperioden. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen zijn: trapping boksen kickboksen grappling (bijvoorbeeld controletechnieken en grondvechten) We gebruiken de term 'focus’ omdat het thema van zo'n periode niet betekent dat er aan niets anders aandacht wordt besteedt. Door het ruime aanbod krijgt de student écht de kans om zich op zijn eigen persoonlijke manier te ontwikkelen. Naast deze thema's zijn er ook focusperiodes waarin voornoemde disciplines aan elkaar worden gekoppeld zodat de student leert wanneer wat gebruikt moet worden en niet afhankelijk wordt van 1 discipline. Een focusperiode beslaat tussen de 2 tot 6 weken. Afhankelijk van wat noodzakelijk wordt geacht voor het thema. De lesindeling Iedere les begint met een korte praktijkgerichte warmingup. Dit betekent dat er gelijk wordt begonnen met stoten, trappen, grepen en worpen. De leerling kan dit naar behoefte zelf invullen. De warmingup kan kort zijn omdat het eerste gedeelte van de les gericht is op het leren van nieuwe technieken en het herhalen van de 'oude'. Nadat eerst de technieken uit het Jeet Kune Do-curriculum zijn behandelt, worden de technieken uit de focusperiode uitgelicht. Het tweede gedeelte uit de les is niets minder dan een fysieke uitdaging die aansluit op de technieken die die les zijn behandelt.
“As you think, so shall you become”
Sifu Michael Lemette
Leslokatie: Yamato Gym Amstellandlaan 106, Weesp Dinsdag 20.15u - 22.15u Leslokatie: Gymzaal Irenelaan 2, Weesp Vrijdag 20.15u - 22.15u Leslokatie: Rustenburgerstraat 236, Amsterdam Woensdag 20.00u - 22.00u
voor training en advies
“Simplicitas simplex satis est”